Rode kool met appel in fetasaus
De stevig gesloten kool opent zich
Alle levende organismen blijken licht vast te houden. Het makkelijkst is dat voor te stellen bij planten. Een plant gebruikt bij de fotosynthese licht om koolstofdioxide om te zetten in koolhydraten. Dit licht komt weer vrij wanneer de koolhydraten worden afgebroken in onze spijsvertering. Dit sterk geordende licht heeft een grote voedingskwaliteit. Het helpt ons het ordeningsniveau van ons lichaam in stand te houden.
Biologisch-dynamische producten bevatten veel lichtkwaliteit onder andere omdat ze vitaler zijn. Vitale gewassen houden het licht beter vast.
- 1 rode kool
- 2 appels
- 400 gram feta
- 6 eetlepels zonnebloempitten
- bosje peterselie
- 2 tenen knoflook
- 3 theelepels komijnzaad
- 4 eetlepels crème fraÎche
- scheutje shoyu
Rode kool in dunne plakken snijden. Daarna in kleine stukjes. Appels in kleine stukjes snijden. Knoflook fijn hakken. Kool, appel en knoflook in ongeveer 10 minuten beetgaar koken.
Zonnebloempitten en komijnzaad roosteren in een droge koekenpan, op een laag vuur totdat de zaadjes licht bruin kleuren en lekker geuren.
Feta in kleine blokjes snijden. Feta en crème fraîche door de gare kool roeren en even laten pruttelen op een zacht vuur. Peterselie fijnhakken. Peterselie, pitjes met komijn door de koolschotel roeren. Zet het vuur meteen uit. Op smaak brengen met shoyu.
Lekker met haver, gerst of rijst en een wortelsalade.
Week 2 van maart